top of page
  • Obrázek autoraTattoo Mija

Náš prostor

Prostor


Vytváření bezpečného a inspirativního prostoru, takového, kde se něco děje a kde se tvoří, i když je zrovna ticho. To je téma, které mě baví, zajímavá a které mě baví kultivovat. Kultivují se vztahy, kreativita, práce, designy, komunikace, ale i zdi, květiny a příprava kávy. Naše společnost dosáhla naplnění na všech možných úrovních, můžeme tedy žít a živit se kulturou, estikou a kultivací vzájemných vztahů.


Mým cílem je vytvořit bezpečný a přátelský prostor pro všechny - jak pro nás, tak pro naše klienty. Krásné je, že je to cílem nás všech - lidí, se kterými pracuji, i Vás, lidí se kterými se potkáváme. Aby se dílo dařilo, je důležité „ošetřit“ půdu i podhoubí, které k výsledku vedou. Nejen tetování jako takové, ale celý proces, který mu předchází. Záměrem je, aby k nám chodili lidi, kteří budou mít z naší práce i setkání s námi užitek a my zrovna tak. Prostě, abychom necítily žádný tlak a tetování vznikalo s lehkostí, hravostí a ke spokojenosti obou stran. Radost ze vzrušení, které tetování přináší, z toho že se můžeme vyjádřit, promítnout svůj niterní svět na svoji kůži a manifestovat věci, které milujeme. To vzrušení i napětí, když se to děje.


S kamarádkami, se kterými pracuji, jsme si v hlavě nastavily i nahlas řekly, jak si představujeme spolupráci s lidmi. Od malých detailů, jak bychom chtěly dostat zadání (jestli přesně s doprovodnými obrázky nebo obrazně s volnou rukou při tvorbě návrhu), jak spolu chceme o návrhu komunikovat (prostě tak akorát, nezahltit se navzájem nekonstruktivní komunikací dřív než se vůbec potkáme), jaký bychom si přáli, aby měl klient přístup (vědomě si vybral tatérku podle prácí i podle toho jestli mu sedí lidsky, aby měl trpělivost, důvěru a byl si vědom toho, že hlavní část se odehraje až ve studiu, kde doladíme detaily, umístění i další prvky).


I my se snažíme Vás celým procesem provést s lehkostí. Chápeme, že můžete být nervózní, nejistí nebo, že máte strach z toho, jak to dopadne, že to bude bolet nebo jestli se Vám tetování bude líbit. Snažíme se jednat mile citlivě a zároveň Vás podržet v situaci, když přijde nervozita nebo bolest.


Co se týká bolesti za mě je nejlepší k ní přistupovat autenticky a pravdivě tak, jak přichází. Když tetování zrovna bolí, je normální si to přiznat, ulevit si, říct to. Za chvíli se s jehlou posunu o kousek dál a tam to nebolí vůbec. Člověk nemusí být za každou cenu přemotivovaný ve smyslu – nedám na sobě nic znát a nesmí mě to bolet.. Bolet to smí, pravda je pro tělo nejméně stresující záležitost. Zároveň z vlastní zkušenosti mohu říct, že tetování nebolí konstantně po celou dobu (inervace je v kůži na různých místech jiná a někde to opravdu nebolí). Fyzická bolest není často ta nejhorší, kterou zažíváme, tak s ní můžeme prostě i nějakou dobu jen tak být a neřešit ji.


Prožitek z tetování je důležitý. Smysl, radost, design, myšlenka, záměr, velikost tetování, netradiční umístění, rituál, cokoliv dalšího, co Vám tetování může přinést, je důležité. Ať to „něco“ znamená. Já jako tatér nikdy neřeknu nic tak důležitého, aby se něco změnilo, ale Vy sami to pro sebe udělat můžete. Snažím se své klienty motivovat k tomu, aby si celý proces prožili a nastavili si ho hezky sami pro sebe. Tetování pak budete mít fakt rádi. ☺ Je fain si říct, co pro mě to tetávání znamená? Co bych od něj chtěl/a? (krása a radost stačí, mnohdy tam jsou hlubší přání). Baví mě Vaše fantazie, nápady a příběhy, které za motivy Vašich tetování stojí, je boží je s Vámi sdílet.


Řekněte si, co potřebujete. Jsem ráda, když jste v celém procesu sebevědomí a projevíte se tak, jak potřebujete. Řeknete všechno, co byste si přáli, co se Vám líbí i nelíbí. Nestyďte se říct, že se Vám něco nelíbí, my se neurazíme, naopak, dá se to změnit dokud je čas a upřímnost je důležitá, nestane se pak, že se Vám něco na tetování nebude líbit. Jsem ráda, když jsme partneři a všechno si na rovinu řekneme. Určitě není cílem realizovat se „na Vás jako na plátně bez Vás.“ Každý tatér má rád lidi a záleží mu na nich, protože Vy jste ta hlavní část celého procesu ☺ Vaše emoce a práce s kůží jako taková.


A tím naťukávám témata, které mě na tetování baví nejvíc. Poznat Vás. Ta blízkost, kterou cítíte je vzájemná. Stejně tak jako my jsme ve Vaší osobní zóně, tak Vy jste v té naší. Proto je fain být spolu pravdivě na úrovni duše duše a i proto hned přicházejí ta správná témata. To není náhoda, otevírá je i samotné tetování, mám to vyzkoušené ☺ Někdy se nasmějeme jako blázen a někdy jsme smutní, obojí v pořádku, to je život.


Přikládám pár fotek studia, abyste viděli, jak to u nás vypadá ☺


Děkuju Vám, Davidovi a kamarádkám, se kterými pracuju (Pétě, Kátě, Terce, Niky, Dáše, Stacy a Evženii), je to boží a jsem vděčná, že se máme.


Vaše Mija.




bottom of page