top of page
  • Obrázek autoraTattoo Mija

Nika Chic

Skvělých a šikovných lidí je málo a já mám velké štěstí, že jich v našem tetovacím studiu je tolik! Jednou z nich je i Nika Chic, se kterou se naše cesty protnuly zhruba 3 roky po otevření salonu.



V té době přibývalo práce a my přestávali stíhat. Potřebovali jsme někoho k sobě. Někoho, kdo by nám sednul nejen svou prací, ale také osobností a energií. „Úkol těžší, než se zdá,“ postěžovala jsem si své teď už švagrové Kristýně Nedvědové/Elšíkové, scénáristce a filmařce, která zná snad všechny napříč uměleckou branží a ta mě překvapila tipem na super tatérku. Asi vesmír, nebo co :-). Nika v té době netetovala dlouho, ale její styl a nápady na kérky mi vzaly dech. Dodnes nechápu, jak to dělá, že během 10 minut vymyslí neuvěřitelnou abstraktní kérku přes celou ruku, které stojí za to. Protože ale dobrý věci mají vždycky malej háček, Nika provozovala se svojí kamarádkou vlastní cool studio v Holešovicích. Bála jsem se, že novou výzvu nepotřebuje, naštěstí se ale nechala zlákat a dala naší spolupráci zelenou.


Na Nice se mi líbí, že nezná limity. Nezůstává na místě, ale vyhledává inspiraci a neustále se posouvá vpřed. Ráda se učí a informace asi nikdy nepřestane nasávat jako houba. Tak například během lockdownu neustrnula jako většina z nás, ale vrhla se do podrobného on-line tattoo kurzu, který vedla přední světová tatérka Olga Ocean. O všem, co jí zaujme, mi nadšeně vypráví, což je super – k novým věcem bych si jinak hledala cestu, ale takhle mám hned nad čím přemýšlet a můžu to hned vyzkoušet, což je boží. Pomáhá tak rozvoji celého studia, jsme si s holkama navzájem velkou inspirací, nejen s Nikou samozřejmě.





Rychlý dotazník - 6 otázek pro Niku Chic


Proč a jak jsi začala tetovat?

Od malička kreslím a tvořím. Ráda se obklopuji krásnými věcmi, naopak v chaosu a nepěkném prostředí dost trpím :-). Tetování mě zajímalo vždycky a nejspíš jsem k němu podvědomě celou dobu směřovala – dřív jsem se věnovala tvůrčímu povolání a práci s lidmi. Tetování tak přitáhlo a spojilo všechny mé zkušenosti v jedno téma.


Co tě na tom baví?

Baví mě proces tvoření s klientem, když energie proudí, baví mě dělat lidi šťastnými a baví mě být tak trochu malířem těla, protože věřím, že bychom se svým tělem měli dělat cokoli nás činí spokojenými a cokoli nás posouvá dál v naší svobodě.


Jak jsi se seznámila s Mijou?

Seznámily jsme se přes naší společnou kamarádku Kristýnu, která je také výjimečná a zajímavá holka :-).


Jaký byl tvůj první den v salonu Tattoo Mija?

Kdo si to má po těch letech pamatovat? :-) Studio bylo rozhodně prostorově menší, ale růst je přeci jen přirozený vývoj.


Jaké motivy tetování máš ráda?

Mám ráda cokoli spojené s přírodou a symbolikou. Esteticky mě baví tenké linky, geometrie, ženská témata, dotwork a v neposlední řadě abstrakt. Co mi naopak nevyhovuje a vizuálně mě ani na těle neuspokojuje je realistika.


Jaké návrhy a tetovací techniky tě baví? Kam by jsi se motivově chtěla posunout?


Baví mě dělat freehand (tetování stvořené přímo na místě), tam kde to technologické možnosti jednotlivých stylů umožňují. Baví mě domluvit se s klientem a připravit mu motiv přímo na tělo a také ho na tom těle vytvořit. Samozřejmě musíme být na stejné vlně a vzájemně si důvěřovat. Kromě této techniky bych se dále ráda rozvíjela v technice fine line/tenké lince a ve freehandových nápisech.






bottom of page